Evroliga 2024/2025: Crvena Zvezda u Parizu, Partizan protiv Baskonije u prvom kolu

Navijači Crvene zvezde i Partizana verovatno nikada nisu čekali početak Evrolige sa ovakvim nestrpljenjem. Nova sezona počinje 3. oktobra, a već tog dana jedan od naših predstavnika igra svoju prvu utakmicu – Partizan gostuje Baskoniji. Ove godine i Partizan i Crvena zvezda imaju ambicije za visok plasman, pa se očekuju pobede oba kluba na gostovanjima.

Raspored prvog kola Evrolige za sezonu 2024-25, sa datumima, lokalnim i GMT vremenima utakmica
Izvor; https://www.euroleaguebasketball.net/

Partizan ima, na papiru, sigurno težeg rivala. Iako se u našoj štampi piše da Baskonija prolazi kroz probleme, imaju novog trenera, možda i najveće pojačanje za ovu sezonu. Jedan od najvrelijih terena u Evropi svakako neće biti lako osvojiti.

Partizan, s praktično potpuno novim timom, mora pokazati da li je Željko Obradović uspeo da uigra ekipu na potrebnom nivou. Igranje protiv tima kojem se prognozira donji deo tabele može biti mač sa dve oštrice. Bilo bi idealno da je Partizan prvu utakmicu igrao kod kuće, uz podršku svojih navijača, jer bi pobeda u ovom susretu znatno uticala na krajnji plasman beogradskih crno-belih.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baskonia (@baskonia1959)

Na našem linku možete pročitati prognoze o tome kako će izgledati konačna tabela Evrolige 2024/2025.

Crvena zvezda gostuje debitantu ovogodišnje Evrolige, ekipi Pariza. Osvajač prošlogodišnjeg Evrokupa dočekuje Crvenu zvezdu u petak, 4. oktobra.

Iako je Crvena zvezda na papiru veliki favorit, na turniru u Beogradu videlo se da Pariz nije nimalo naivna ekipa. Partizan ih je jedva pobedio šutem u poslednjoj sekundi utakmice. Moramo, ipak, napomenuti da je to bila prijateljska utakmica, gde su treneri isprobavali različite akcije i testirali strategije.

Zvezda je na pripremnim utakmicama pokazala dva lica. Povremeno je podsećala na prošlogodišnju ekipu, dok je u nekim trenucima delovalo da se ne zna ko šta radi, posebno u odbrani. U napadu su, uzimajući u obzir da su to bile pripreme, pokazali solidnu igru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paris Basketball 🏀 (@parisbasketball)

Tim sa Malog Kalemegdana nosi teret očekivanja da mora ostvariti dobar plasman u Evroligi. Navijači to očekuju, a i sastavljen je tim koji bi trebalo da se bori za direktan plasman u eliminacionu fazu. Prva utakmica protiv debitanta, tima koji nije mnogo promenio sastav, mora se završiti pobedom. Ako žele motivisati svoje navijače da pune arenu, ovo je jedna od onih utakmica gde ne sme doći do kiksa.