Burberry objavljuje knjigu o svojoj arhivi

Burberry je brend koji je prožet istorijom. Od svog nastanka pre više od 165 godina, kuća nasleđa stoji kao stub britanske kulture u modnom pejzažu. Sada, kada Burberry ulazi u novo poglavlje sa Danijelom Lijem na čelu, brend, u saradnji sa Assouline, objavljuje novu knjigu o Burberiju i istoriji brenda.

U „bogato ilustrovanoj“ knjizi, knjiga će biti ispunjena materijalom iz Burberry arhive i šire, sa pet poglavlja koja će se baviti evolucijom Burberri-ja od porodične kompanije, osnovane 1856. godine, do renomiranog globalnog luksuznog brenda 2022. Knjiga će se dotaknuti prepoznatljivih kaputa, kao i izrazitog britanskog identiteta koji kuću čini onim što je danas.

burberry knjiga
photo: promo

„Burberry je priča o kreativnosti, istraživanju, inovaciji i zajednici – a sve to ostaje u srcu brenda. U otkopavanju uspavane riznice otkriveno je bezbroj zlatnih momenata. Ova knjiga, jedina koja je podržana od strane brenda u novije vreme, predstavlja panoramu izuzetnog nasleđa kompanije, koje zaslužuje da bude široko slavljena. To je legenda”, rekla je Karli Ek, kustos brenda arhive u Burberiju u saopštenju za javnost.

burberry knjiga
photo: promo

Knjiga je sada dostupna za preorder na assouline.com, a za kupovinu u Burberry i Assouline prodavnicama i onlajn od utorka, 28. marta.

Sa Danielom Leeom koji sada sedi na mestu glavnog kreativnog direktora, uzbuđeni smo što vidimo kako on dalje ulazi u arhive brenda da bi istražio šta znači britanstvo, i spojiti ga sa nasleđem Tomasa Barberija.

spot_img
spot_img

Subscribe

Povezane objave

Više od 100 mladih naučnika iz cele Srbije u programu 16. Festivala nauke

U Ekspertinejdžeri zoni Festivala nauke, ove godine učestvuje 110...

4 filma Grete Gervig koje morate pogledati pre filma BARBIE

Nismo sigurni da postoji osoba sa pristupom internetu, a...

Lena Kovačević objavila novi album “Cafe”

Lena Kovačević objavila je novi album pod nazivom "Cafe",...

Ryuichi Sakamoto – sećanje na muzičkog genija Japana

Proslavljeni japanski maestro, koji je preminuo prošle nedelje, ostavio...

Pogledajte trejler za novi film Vesa Andersona, ‘Asteroid City’

Polutajnoviti projekat je dugo bio tajan, ali konačno imamo...
Anja
Večito inspirisana putovanjima i istočnom Azijom. Zaljubljenik u klavir i muziku. Savršeno proveden dan je onaj u prirodi sa moja dva psa.